17 RIANTE & TOEKOMSTGERICHTE WONINGEN

VLINDERHOF • BERKEL & RODENRIJS • 17 NUL-OP-DE-METER WONINGEN

Het project Vlinderhof bestaat uit 17 Nul-op-de-meter grondgebonden eengezinswoningen met een moderne architectuur en ruime voor- en achtertuinen.

Tussen de achtertuinen van de woningen in ligt het openbaar gebied. Een deel van deze zone is functioneel ingericht voor het parkeren van de auto’s van de bewoners, maar tegelijkertijd is het openbaar gebied het essentiële kloppende groene hart van deze duurzame buurt. Het groene hart wordt gevormd door een wadi, die tijdens regenbuien het water tijdelijk kan opslaan, met daaromheen begroeiing die speciaal is uitgekozen om voedzaam te zijn voor bijen en vlinders.

De riante woningen worden uitgevoerd in vier verschillende beukmaten van 5,4 tot 6,3 meter met een zadeldak of een plat dak. Hierdoor kunnen verschillende individuele woonwensen worden ingevuld en ontstaat er flexibiliteit om afwijkende woonprogramma’s te realiseren.

Om deze woningen levensloopbestendig te maken, is er rekening gehouden met een opstelplaats voor een lift en eventuele slaapkamer en badkamer op de begane grond.

Alle woningen binnen het project zijn ‘Nul-op-de meter’ woningen. Het klimaatsysteem van de woningen is gebaseerd op warmte- en koudeopslag, goede isolatie, zuinige ventilatie en wordt gevoed door eigen zonne-energie. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van het bekende gasnet, maar wordt er in de winter warmte uit de bodem gehaald om de woning behaaglijk te krijgen. In de zomer wordt de warmtepomp ingezet om koeling te realiseren door middel van vloerkoeling. Tevens zorgt de warmtepomp voor warm tapwater.

ANDERE PROJECTEN