Waterrijk wonen in De Plantage

DE BOULEVARD  •  METEREN  •  25 ENERGIEZUINIGE WONINGEN

De kwaliteit van De Plantage, de kwaliteit van de locatie en het uitdagende beeldkwaliteitsplan heeft ons gemotiveerd om het onderste uit de kan te halen voor wat betreft het ontwerp van de woningen.

De uitgangspunten van ‘De Boulevard’ waren helder; een tot de verbeelding sprekend, samenhangend buurtje ontwerpen met een diversiteit aan architectuurbeelden passend binnen de sfeer van een oud Hollands vestingstadje.

Het nieuwe wijkje vormen de beëindiging van het noordelijk gedeelte van de Bastide en de kade, een bastion gelijkend, aan het water. Dat vraagt om bijzonder zorgvuldig ontworpen woningen en een hoogwaardige uitvoering. Vanuit de samenhang van de wijk zijn de woningen ontworpen. Woningen ontworpen alsof zij in de loop der tijd waren gebouwd, niet als één grote nieuwbouwwijk, maar per pandje. Alle verschillend van elkaar, ieder met een eigen karakter. Doordat de vormentaal en de tijdsreferentie van de woningen voor alle types min of meer gelijk is gehouden is er eenheid in het straatbeeld ontstaan. Inspiratie is opgedaan in de vestingstadjes langs de Linge, maar ook in bijvoorbeeld de plaatjes iets verder weg, Elburg en Naarden. Zorgvuldig is geanalyseerd hoe het karakter en de kleinschaligheid zich kenmerkt en naar hedendaagse wooneisen omgezet kan worden.

Dit heeft geleid tot een straatbeeld met een diversiteit aan woningen. Verschillend door vier kleuren metselwerk met twee verschillen soorten dakbedekking. Dat vraagt een zorgvuldige afweging aan materialen om een kakofonie te voorkomen. Verschillend door de topgevels, kozijnritmiek en steenkleuren. De gevels worden uitgevoerd met veel verschillende kozijnvormen, fraai metselwerk met mooie ambachtelijke detaillering, zoals rollagen en staand metselwerk.

De variatie en individualiteit van de woningen binnen de sterke architectonische samenhang maken de buurt als geheel een prettige woonomgeving. Iedere woning een eigen identiteit. Met de diverse kopers-opties kunt u de woning verder voor u op maat vormgeven.

Met veel plezier hebben wij ons best gedaan woningen te ontwerpen die passen bij uw manier van leven, uw huis, uw thuis. Wij wensen u veel woongenot in uw nieuwe woning.

ANDERE PROJECTEN