Aansprekende architectuur en veel ruimte

PARKZOOM 3 • BERGSCHENHOEK • 38 WONINGEN • 12 NUL-OP-DE-METER WONINGEN

In de gemoedelijke nieuwe woonwijk Parkzoom 3, gelegen in Bergschenhoek, worden 38 zeer fraaie rij- en hoekwoningen gerealiseerd, waaronder 12 Nul-op-de-meter (NOM) woningen.

De woningen krijgen een dorpse uitstraling en vormen samen een chic en aantrekkelijk straatbeeld. Het zijn ruime woningen met kappen waar grote overstekken en houten sierelementen voor variatie zorgen.  Het ontwerp van deze woningen is geïnspireerd door vroeg 19e-eeuwse architectuur, waar o.a. veel gewerkt werd met houten sierelementen, doorlopende rollagen in een accentkleur, bovenlichten, raam- en deuromlijstingen, luifels en verschillende warme kleuren in het metselwerk. Samen met de groene omgeving wordt dit een buurt waar mensen ruim en met veel plezier zullen wonen.

De Nul-op-de-meter (NOM) woningen wekken evenveel of meer energie op dan benodigd voor het huishouden. Dat wordt gerealiseerd door een uitgekiende mix van isolatie en ventilatie (gevelaanpak), verwarming (slimme installaties) en eigen duurzame energieopwekking (zonnepanelen). Bij standaard Nederlandse klimaatcondities en gemiddeld gebruik van de woningen komt de energiemeter hiermee op nul te staan. Dat is gezonder, goedkoper en goed voor het milieu.

ANDERE PROJECTEN